Poboljšanje kvalitete života mladih

U Puratosu vjerujemo u doprinos zemljama u kojima poslujemo. Bilo to dijeljenje našeg znanja i vještina s onima kojima je to najpotrebnije ili ulaganje u održive programe koji štite biološku raznolikost i poboljšavaju uvjete života lokalnog stanovništva.

Pekarske škole za bolju budućnost

Kada je Puratos počeo s radom u Indiji, primijetili smo mnoštvo djece na ulicama. To su bili mladi s malo nade za budućnost. Njihovi su roditelji zarađivali minimalne plaće i nisu mogli ulagati u obrazovanje svoje djece.

Istodobno smo primijetili da nam je izazov pronaći kvalificirane tehničke savjetnike. I naši kupci su se također suočili s ozbiljnim nedostatkom kvalificiranih pekara, slastičara ili čokolatijera.

Kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije i naučili ih vještinama koje su im potrebne za rad u našoj industriji, odlučili smo otvoriti pekarsku školu. Tečajevi su osmišljeni kako bi učenike odveli izvan osnovnog obrazovanja i pružili im praktičnu obuku potrebnu za pristojan život. Program također uključuje razdoblja prakse u raznim tvrtkama tijekom kojih su učenici plaćeni. Također se obvezujemo zaposliti diplomante na temelju njihovih zasluga u našim podružnicama ili ćemo za njih  pronaći posao među našim kupcima.

Do danas je zaklada Bakery School Foundation uložila u pekarske škole u Indiji, Brazilu, Meksiku i Južnoj Africi. Uskoro se otvaraju i druge. Do 2030. godine težimo kontinuiranom omogućavanju 1.000 mladih ljudi iz zemalja u razvoju da svoju strast žive u jednoj od naših pekarskih škola.