Pekarske škole za bolju budućnost

Vjerujemo da je vrlo važno ne samo podijeliti svoje vještine i znanje s našim komercijalnim partnerima - pekarama, supermarketima i ugostiteljima koje podržavamo sastojcima i sirovinama, već i pomoći siromašnim zajednicama u zemljama u kojima poslujemo. Biti pouzdan lokalni partner dio je naše međunarodne poslovne filozofije koju smo pokazali otvaranjem pekarskih škola u Indiji, Brazilu, Meksiku i Južnoj Africi.

Kao i u mnogim drugim zemljama u razvoju, ukusi potrošača u zemljama u razvoju postaje sve zapadniji sa sve većom potražnjom za gotovim proizvodima poput kolača, peciva i čokolada. Supermarketi, pekare i slastičarnice, kao i hoteli i brodovi za krstarenja, svi žele povećati asortiman proizvoda koje nude, ali mnogi od njih pate od značajnog nedostatka kvalificirane radne snage. 

 

Pekari budućnosti

Odlučni naučiti mlade ljude vještinama potrebnim za rad u pekarstvu, slastičarstvu i čokolatijerstvu, Zaklada Bakery School uložila je u pekarske škole u Brazilu, Indiji, Meksiku i Južnoj Africi. Tečajevi su osmišljeni kako bi učenike odveli izvan osnovnog obrazovanja i pružili im praktičnu obuku potrebnu za pristojan život. Program također uključuje razdoblje prakse u raznim tvrtkama tijekom kojih su studenti plaćeni. Također se obvezujemo zaposliti učenike koji završe škole ili ih smjestiti kod jednog od naših partnera.

Na temelju dokazanog uspjeha projekata u Indiji, Brazilu, Meksiku i Južnoj Africi, planiramo proširiti program tako da još više mladih iz zemalja u razvoju svoju strast prema pekarstvu, slasticama i čokoladi može pretvoriti u nagrađujući način života.