Cacao-Trace naš je jedinstven, obostrano koristan program koji se temelji na lokalnom znanju i stručnosti poljoprivrednika i osnažuje ih da budu produktivniji i održiviji. Pomažući poljoprivrednicima da povećaju vrijednost zrna kakaa, u kvalitetnoj čokoladi uživat će se generacijama koje dolaze. U budućnosti planiramo postupno proširiti ovaj program - trenutno aktivan u Vijetnamu, Obali Bjelokosti, Kamerunu, Meksiku, Filipinima, Papua Nova Gvineja i Ugandi.

Cacao-Trace – poboljšanje života poboljšanjem prakse

Cacao-Trace izravno odgovara na potrebu za održivijim i transparentnijim lancem opskrbe kakaovca. Njegova jedinstveno cjelovita kombinacija inicijativa usmjerenih na okoliš, financije i ljude usmjerena je na poboljšanje života i prakse uzgajivača kakaovca. Naglasak Cacao-Tracea na kvaliteti, obazovanju i osposobljavanju omogućuje poljoprivrednicima da unaprijede svoje vještine kako bi postali još produktivniji i održivi, osiguravajući uživanje u čokoladi za nadolazeće generacije.

I proizvođači čokolade i potrošači mogu biti sigurni da Cacao-Trace prestavlja kvalitetna, sljediva, održiva zrna kakaa. Kontinuirano unapređivanje ugrađeno je u program i potvrđuje se neovisnim revizijama treće strane.

Stručna fermentacija za čokoladu boljeg okusa

U čokoladi se tradicionalno miješaju različita kvalificirana zrna kakaa kako bi se dobila standardizirana kvaliteta i okus. Ovdje Cacao-Trace ima drugačiji pristup. Zrna kakaovca biraju se prema njihovom karakteru, a kvaliteta se pažljivo provjerava. Godine istraživanja dovele su nas do redefiniranja kriterija za fermentaciju naših zrna. Budući da je ovaj proces ključan u razvoju okusa čokolade, to čini razliku između prosječne i vrhunske kvalitete. Zbog toga se naša zrna fermentiraju u posebnim centrima pod nadzorom visoko obučenih stručnjaka. Oni nadziru da se prirodni okus zrna može u potpunosti razviti i na kraju izraziti u konačnoj čokoladi. Prilagođavanjem kriterija fermentacije omogućuje im se čak i osobna preferencija okusa koja odgovara upravo vašim recepturama.

Dodavanje kvalitete kakaa u formulu održivosti

Slično kao i drugi programi održivosti, Cacao-Trace doprinosi održivom opskrbnom lancu kroz najbolje prakse iz područja zaštite okoliša, financija i pristupa usmjerenih na čovjeka. Osim toga, to je i znak kvalitete. Cacao-Trace timovi blisko surađuju s poljoprivrednicima kako bi pažljivo kontrolirali proces fermentacije i sušenja, vitalni korak u osiguravanju vrhunskog zrna kakaovca. Ova podrška omogućuje poljoprivrednicima da više vremena posvete brizi za svoje nasade, poboljšanju vještina, produktivnosti i kvalitete. Rezultat je win-win. Poljoprivrednici daju bolje prinose, dok su proizvođaći čokolade uvjereni u kvalitetnije zrno za čokoladu izvrsnog okusa.

Ozbiljno ukusna čokolada majstora fermentacije

Što se tiče okusa, Cacao-Trace certificirana čokolada nudi ono što drugi održivi proizvodi od čokolade često nemaju. Kao i u proizvodnji vina, vrhunska stručna fermentacija bitna je faza u razvoju potencijala okusa svakog zrna kakaovca. Savladavanje ovog procesa osigurava da samo najkvalitetnija zrna postanu ukusna Cacao-Trace čokolada.

Dodatni bonus pri kupnji Cacao-Trace čokolade

Prilikom kupovine Cacao-Trace certificiranih čokoladnih proizvoda, podržavate dugoročnu ponudu čokolade, a izravno pomažete u smanjenju siromaštva poljoprivrednika kakaovca. Za svaki kupljeni kilogram Cacao-Trace certificirane čokolade, Puratos poljoprivrednicima vraća Čokoladni bonus od 10 Euro centi (0.10 €). Ova jednostavna i transparentna shema plaćanja jedinstvena je po tome što 100% bonusa od čokolade dolazi do poljoprivrednika putem Next Generation Cacao Foundation organizacije. To stvara obostrano koristan odnos u cijelom lancu opskrbe, od poljoprivrednika do proizvođača i distributera čokolade do ljubitelja čokolade širom svijeta.

Izgradnja povjerenja kroz transparentnost i sljedivost lanca nabave

Kupnjom Cacao-Trace certificirane čokolade pomažete boljem životu uzgajivača kakaa i njihovih obitelji. Kontrolirano odvajanje Cacao-Trace kakaovca od ostalih zrna kakaovca u cijelom lancu opskrbe - sve od berbe do prerade - jamči fizičku sljedivost svih vrsta Cacao-Trace kakaovca. Ljubitelji i proizvođači čokolade mogu biti sigurni da je svaka isporuka kakao zrna Cacao-Trace provjerena i registrirana.