Za proizvodnju visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda moramo imati neprekinuti pristup mnogim različitim sastojcima iz cijelog svijeta. Istodobno, shvaćamo da potražnja za osnovnim sastojcima može vršiti ogroman pritisak na prirodne ekosustave i utjecati na održivi razvoj lokalnih zajednica. Zbog toga smo predani odgovornom nabavljanju sirovina.

Odovorna nabava

U Puratosu znamo da je odgovorno dobavljanje ključno za etičnu trgovinu i da potrošači s pravom brinu odakle dolazi njihova hrana, kako se proizvodi i kako se dobiva. Kao rezultat toga, osiguravamo suradnju i otvoren dijalog s ljudima koji su uključeni u naš lanac opskrbe.

Naši ciljevi

Kao tvrtka koja nastoji odgovorno dobavljati sirovine u svakom trenutku, imamo dva glavna cilja:

  • Davanje prednosti sirovinama, ambalaži, opremi i uslugama koje su ekološki prihvatljive, donose korist društvu i daju vrijednost za novac tijekom njihovog životnog ciklusa
  • Davanje prednosti dobavljačima koji dijele našu viziju održivosti i koji rade na održavanju održivijeg lanca opskrbe

Cacao-Trace

Cacao-Trace je naš održivi program za proizvodnju kakaa koji redefinira standard za čokoladu, usredotočujući se na vrhunski okus. U našim lokalnim centrima za fermentaciju, raširenim širom svijeta, naši stručnjaci za fermentaciju postavljaju nove kriterije za postupak fermentacije kakaa. To nam omogućuje da bolje okusimo čokoladu i da stvarno imamo utjecaj na kvalitetu života uzgajivača kakaa i njihovih zajednica.

SEDEX

Puratos je dio SEDEX grupacije (Supplier Ethical Data Exchange), nevladina organizacija posvećena tome da globalni opskrbni lanci postanu odgovorniji i etičniji.

RSPO

Puratos je također član Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) grupacije, jedini globalni sustav za certificiranje održivog palminog ulja. Danas imamo 20 RSPO certificiranih područja širom Europe, SAD-a i Australije, a planiramo uključiti i druga u bliskoj budućnosti.