Kao tvrtka, svjesni smo utjecaja na okoliš koji imamo; nadalje, želimo igrati odgovornu ulogu u globalnom izazovu koji predstavljaju klimatske promjene. Štoviše, u prehrambenoj industriji izravno smo suočeni s problemima koje uporaba osnovnih sastojaka može imati na biosferu. Iako Puratos najstoji povećati rast, obećavamo smanjiti svoj ekološki otisak. S jedne strane korištenjem visokokvalitetnih proizvoda koji poštuju okoliš i kroz našu prisutnost u brojnim zemljama, s druge strane minimiziranjem njegove emisije stakleničkih plinova (energija pretvorena u CO2) i smanjenjem količine otpada i potrošnje vode.

Prema održivijem poslovanju

Uvijek svjesni kako naše aktivnosti mogu utjecati na društvo i okoliš, Puratos je snažno uvjeren u potrebu za održivošću. Kao rezultat toga, ulažemo veliku količinu resursa u razvoj rješenja koja možemo usvojiti, bilo u uštedi energije, obnovljivoj energiji ili u obradi otpada.

Koliko god je to moguće, usklađujemo napore kako bismo umanjili utjecaj naših aktivnosti. To se ne odnosi samo na proizvodnju proizvoda, već tijekom cijelog našeg poslovanja, uključujući nabavu sirovina, pakiranje, skladištenje, otpremu i dostavu. Te se obveze temelje na našim uvjerenjima i odražavaju ono što naši kupci i potrošači očekuju od nas kao svjetskog aktera prehrambene industrije.

The World In Their Hands