Clean(er) label

Potrošači žele znati sastav svoje hrane. Stoga više pažnje posvećuju oznakama na etiketi. Potrošači preferiraju kratke, čiste i jasne etikete, uglavnom s prirodnim sastojcima i imenima sastojaka koje znaju ili razumiju.

Čiste / Ćišće etikete

Čiste etikete široko su prihvaćen pojam koji se koristi u industriji, ali za koji ne postoji regulatorna definicija. Često rezultira uklanjanjem ili smanjenjem nekih sastojaka (npr. bez aditiva, bez konzervansa, bez umjetnih bojila, bez umjetnih aroma...).

Uobičajna je koncepcija da bi se proizvod s čistom etiketom trebao sastojati od kratkog i jasnog popisa "poznatih" sastojaka. Javno mišljenje oko njega stalno se razvija i značajno razlikuje između država i regija. Povrh toga, čista etiketa je pokretna meta. Stoga u Puratosu smatramo da je prikladnije odlučiti se za izraz "čišća" etiketa jer pokazuje da to nije krajnje stanje već trajni proces.

Sinergije sastojaka

U Puratosu imamo stručnost u sastojcima za pekarstvo, slastičarstvo i čokolatijerstvo. Često smo u mogućnosti pomoći u stvaranju kraćih i jasnijih popisa sastojaka za gotov proizvod, dok svladavamo interakcije između sastojaka. Uzmimo za primjer punjeni muffin. Nudimo sve sastojke proizvoda: mješavinu za pečenje, ali i punilo i dekoraciju. Traženjem sinergije između različitih komponenata jamčimo da možemo smanjiti ukupan broj sastojaka koji su navedeni na etiketi. 

Čišće gdje je to moguće

Puratos ima veliko naslijeđe proizvoda koji su uspješni već desetljećima. Poput S500, koji je poznat kao najbolji poboljšivač kruha. Za ove proizvode nudimo naš standardni asortiman i čiste alternative. Međutim, svaki je novi proizvod po definiciji formuliran na takav način da je što čišći od samog početka. 

Saznajte više

Zanima vas koja rješenja za Čiste / Ćišće etikete Puratos nudi na vašem lokalnom tržištu?